top of page

Blog

8 tips voor een healthyproof kitchen

Het is een gewone doordeweekse avond, zoontje-lief op bed en eindelijk wat tijd om te chillen. ’s Avonds wil ik dan ook vaak nog wat te snacken hebben op de bank. Laat ik eens een fruitsalade maken! Ik loop naar de keuken met een heerlijke kiwi-framboos-ananas-fruitsalade in mijn hoofd. Maar later betrap ik me erop, ik zit ineens met een schaaltje vanille vla en een dikke plak speculaas op de bank???.. uhhh. Wat is er met die fruitsalade gebeurt?

Herken jij dit? Of ben ik werkelijk de enige? Mijn keuken was weer even niet optimaal ingedeeld. Ik kwam ineens in de verleiding om voor iets heel makkelijks/snel/ditgeeftsnelenergie te kiezen.

Vandaag deel ik mijn keuken weer even goed in en die tips deel ik graag met jullie!

1 – Gebruik een mooie fruitschaal

Gelijk een eye catcher voor de keuken. Het geeft je een gezond gevoel en je zult er eerder iets van pakken. Leg er eventueel een snijplankje en mesje bij. Dat maakt de drempel om fruit te bereiden lager.

3 – Verstop de snacks

Tuurlijk! Je zult ze hoe dan ook vinden. Ook al laat je het door iemand anders verstoppen. Reden hierachter is wel dat je het niet snel zal zien en dan ook minder snel de keuze zal maken of überhaupt op het idee komt om die ‘zak chips’ open te maken.

4 – Ongezonde snacks zijn zooo saai…

Verpakkingen zijn speciaal gemaakt om jou te verleiden, ze roepen uit: ik ben zo lekker! Koop/eet mij! Als je mij pakt is het super gezellig!! Zou het in een saaie kartonnen doos zitten, dan zou je het v