top of page

Blog

8 tips voor een healthyproof kitchen

Het is een gewone doordeweekse avond, zoontje-lief op bed en eindelijk wat tijd om te chillen. ’s Avonds wil ik dan ook vaak nog wat te snacken hebben op de bank. Laat ik eens een fruitsalade maken! Ik loop naar de keuken met een heerlijke kiwi-framboos-ananas-fruitsalade in mijn hoofd. Maar later betrap ik me erop, ik zit ineens met een schaaltje vanille vla en een dikke plak speculaas op de bank???.. uhhh. Wat is er met die fruitsalade gebeurt?

Herken jij dit? Of ben ik werkelijk de enige? Mijn keuken was weer even niet optimaal ingedeeld. Ik kwam ineens in de verleiding om voor iets heel makkelijks/snel/ditgeeftsnelenergie te kiezen.

Vandaag deel ik mijn keuken weer even goed in en die tips deel ik graag met jullie!

1 – Gebruik een mooie fruitschaal

Gelijk een eye catcher voor de keuken. Het geeft je een gezond gevoel en je zult er eerder iets van pakken. Leg er eventueel een snijplankje en mesje bij. Dat maakt de drempel om fruit te bereiden lager.

3 – Verstop de snacks

Tuurlijk! Je zult ze hoe dan ook vinden. Ook al laat je het door iemand anders verstoppen. Reden hierachter is wel dat je het niet snel zal zien en dan ook minder snel de keuze zal maken of überhaupt op het idee komt om die ‘zak chips’ open te maken.

4 – Ongezonde snacks zijn zooo saai…

Verpakkingen zijn speciaal gemaakt om jou te verleiden, ze roepen uit: ik ben zo lekker! Koop/eet mij! Als je mij pakt is het super gezellig!! Zou het in een saaie kartonnen doos zitten, dan zou je het vast niet hebben gekocht. Zo werkt dat ook in de keuken. Zet ongezonde producten in saaie (ondoorzichtige) bewaardozen.

5 – Hoeveel ongezonde snacks heb je eigenlijk in de keuken?

Is jou doel om minder ongezonde snacks te nemen, maar heb je een kast vol met keuze? Hmm.. inderdaad… Kies 1 zoete en 1 hartige snack uit en deel de rest uit aan familie, vrienden en verras je collega’s met die lekkere dropjes.

6 – Geen ongezonde producten bij gezonde/dagelijkse producten en servies

Oeps dit ging er bij mij fout… Ik wilde een kommetje pakken om het fruit in te doen… Lag er een pak dikke speculaas op. ‘Jah,.. dat is ook wel lekker, het is maar één keer sinterklaas..’ (daar kwamen de smoesjes). Zonder dat ik het door had veranderde ik mijn plan. Zet je snacks dus ergens waar je het normaal niet tegen komt.

7 – AH to go maar dan thuis

Heb je dat ook bij de AH to go? Dat je dan een gezonde wrap wilt kopen? Of zo’n salade? Misschien neem je wel een stuk fruit of wat snackgroenten mee. De gezonde alternatieven staan duidelijk zichtbaar in de schappen en zijn kant en klaar om te eten. Doe dit ook eens met je groenten en fruit

8 – Healthy snacks ready to eat

Vul een aantal doorzichtige bakjes met wat voorgesneden fruit en groenten. Maak eventueel nog een gezonde yoghurt dip erbij voor een aantal dagen die je er makkelijk bij kunt doen. En geef dit een mooi plaatsje in de koelkast!

Dit kun je ook doen met nootjes. Verdeel kleine porties in kleine bakjes.

Zo dat was het dan. Valt best mee toch? Ik was binnen een uurtje klaar en vanavond wordt het gewoon een heerlijk fruitsalade ;-)

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page