top of page
Vegetarisch / Veganistisch

 

Het wordt steeds populairder om minder vlees/vis te eten. Was eerst een stukje vlees bij de warme maaltijd ondenkbaar, nu zien we steeds meer dat men eens kiest voor een vleesvervanger. Er zijn verschillende soorten vegetarisme:

geroosterde Zuccini

Flexitariër

Iemand die één of meerdere dagen in de week geen vlees eet. Wist je dat de meeste mensen al flexitariër zijn? Dit is ongeveer 82% van de Nederlandse bevolking. 


Vegetariër

Een vegetariër eet geen vlees, vis of gevogelte. In principe horen hier ook voedingsmiddelen bij waarbij er een product van gedode dieren in zit verwerkt zoals gelatine en kaas.  Op dit laatste wordt vaak wat minder streng op gelet.

 

Pescotariër of semi-vegetariër

Geen vlees of gevogelte maar wel vis? Dan ben je een pescotariër.

 

Veganist / Vegan

Een veganist eet geen vlees, vis en gevogelte zoals een vegetariër. Maar een veganist eet ook geen producten die afkomstig zijn van dierlijke oorsprong zoals melk, kaas en eieren.

Het is heel goed mogelijk om alle nodige voedingsstoffen binnen te krijgen met een juist voedingspatroon.
Wat Eetwijs voor jou kan betekenen

Wil jij vegetarisch of zelfs helemaal veganistisch eten? Dan is het goed om een afspraakje te maken. Tijdens het intake gesprek bespreken we je gezondheid, eetgewoonte en leefstijl hiermee kan ik een goede inschatting maken van je behoefte. We bekijken je huidige eetgewoonte en daarbij geef ik je adviezen hoe je dit kan omzetten naar een vegetarisch/veganistisch eetpatroon. Ook krijg je een persoonlijk suppletie advies.

Je krijgt alle info mee op papier en je krijgt een voorbeelddagmenu met variatielijst. In een vervolg consult bespreken we hoe het advies bevalt en geef ik je verdere adviezen/begeleiding waar je op dat moment tegen aan loopt.

Is het gezond?

Wanneer je dierlijke producten weglaat in je voedingspatroon dan kun je bepaalde voedingstekorten oplopen. Echter, het is heel goed mogelijk om toch alle nodige voedingsstoffen binnen te krijgen met een juist voedingspatroon. Waarbij er aandacht is voor een goede plantaardige vervanging voor vlees en zuivelproducten.

Traditioneel Myanmar-voedsel

Wil jij vegetarisch of veganistisch eten? Vul dan onderstaand contact formulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Aanmeld formulier

Naam: *

Email: *

Telefoon:

Bericht: *

Bedankt voor je bericht! Wij nemen zo snel mogelijk contact me je op.

bottom of page