top of page

Blog

Zo haal je dubbel zoveel waarde uit de consulten

Na het intake gesprek hebben we vaak een aantal vervolgconsulten, deze zijn bedoeld als coaching zodat jij je doel behaalt, hoeveel dat bepaal je helemaal zelf lees ook bij werkwijze.


We geven je hierbij een aantal tips waarmee je nog meer waarde kunt halen uit de begeleiding ;-)
1. Bewaar je voedingsadvies op een zichtbare plek. Je krijgt een uitgebreid voedingsadvies van ons, dit is minimaal een voorbeelddagmenu en een voedingschecklist. Maar denk ook aan voedingslijsten, receptenboekjes etc. Nu werkt ons brein niet erg mee wanneer het gaat om nieuwe gewoonten aanleren. Je brein kiest namelijk het liefst voor het bekende en vertrouwde paadje. Met als gevolg, dat je onbewust snel weer terug valt in je oude patroon. Leg daarom je voedingsadvies op een zichtbare plek. Hang het bijvoorbeeld op aan het keukenkastje. Dan wordt je er steeds aan herinnerd. Hoe vaker je dit opvolgt, hoe beter jouw brein er ook weer gewend aan raakt ;-)

2. Maak foto’s van etiketten

Zit er nu wel of geen suiker in? Want er zijn zoveel benamingen, en past dit product nu wel of niet binnen je dieet? of die muesli die ik heb, kan ik die gewoon blijven gebruiken? Neem je product mee naar het consult of maak een fotootje van het etiket. Dan kijken we er samen even naar, en kunnen we je uitleggen hoe je dit zelf kunt beoordelen. Lekker praktisch!3. Je mag alles bespreken

Onze missie is dat jij uiteindelijk je doel haalt. Tijdens het proces zijn wij jouw coach en niet je schooljuf. We begrijpen heel goed dat dit met zijn ups en downs gaat. Zit het dus even niet mee, of lukken sommige dingen je steeds maar niet dan coachen we je daar ook in. Maak het dus bespreekbaar en blijf er niet zelf mee rond tobben. Het kan een hele opluchting zijn om je mindere of zwakke momenten te bespreken. En kun je er weer met frisse moed tegenaan!


4. Houd een schriftje bij

Tijdens de begeleiding leer je veel en gebeurt er veel. En dit wil je onthouden want wat je leert, daar kun je je hele leven wat mee. Houd je vorderingen en leermomenten bij in een schriftje. Kan heel kort en bondig, maar je mag het zo gek maken als je wilt. Kijk wat bij jou past. Het gaat erom dat je terug kunt kijken naar je leermomenten en doelen.

Tip 4B,

Noteer in je schifje ook welke vragen je volgend consult wilt stellen of onderwerpen die je graag wilt bespreken.

5. App! Mail!

Heb je een korte vraag? Stuur me dan gerust een appje. Tussen de consulten door is app of mailcontact m.b.t. vragen gewoon gratis. Zeker in de eerste weken kun je veel vragen hebben want ja dan sta je daar ineens in de schappen met heel veel keus. Maak een fototje, stuur een link etc. het kan allemaal tegenwoordig. Jij kunt weer snel goed verder met je voeding en ik ben weer gerust gesteld.

Zit er lange tijd tussen de consulten en heb je een succes momentje, super! Ook dat mag je appen hoor! Daar worden wij ook heel blij van :D !


Volg je ons ook op instagram trouwens? want daar delen we ook regelmatig wat tips of gezonde producten. En natuurlijk leuk om in contact te blijven ;-)


Zien je je binnenkort?

Gezonde groeten Floor en Marjolein

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page