top of page

Blog

Wel of geen calorieën tellen?

Calorieën tellen wel of niet doen? Een van de meest gestelde vragen. En ons antwoord is voor iedereen verschillend want, wat voor de een werkt hoeft niet te betekenen dat het voor jouw ook werkt. Wel raden we het het vaak af. Dit is waarom:

Calorieën tellen is diëten, en dat laatste, daar willen we nu juist mee stoppen. Ga bij jezelf na:, wil je de komende weken, maanden, jaren dagelijks je calorieën bij gaan houden?


Voeding is meer dan alleen calorieën, wat ook meeweegt zijn oa: > verzadigd het goed? > Wat is het geniet factor? > Welke voedingsstoffen levert het?

Pindakaas zit in calorieën namelijk hoger dan chocoladepasta maar toch past pindakaas heel goed bij afvallen maar chocolade pasta weer niet.

calorieën tellen geeft je het gevoel van controle maar die controle kan tevens ook weer erg frustrerend werken. Heb je eens een taartje genomen, of spontaan langs de mac geweest en je telt dan je calorieën op, dan kan dat behoorlijk tegenvallen, met als gevolg dat je het zonde vindt of schuldig gaat voelen.

Calorieën zijn ook goed! Een boterham met plakjes avocado met een smoothie erbij is dan 450 kcal (ik noem maar wat) maar hé, het is zoveel meer dan een cijfer: het is een heerlijke lunch, gezellig tafelen, een verzadigd gevoel, een ‘yes! ik voed mezelf met fruit, goede vetten en vezels gevoel’, en een mooi en lief gebaar naar jezelf dat je de tijd hebt genomen een smoothie te maken.


Maareh, ben je nu benieuwd hoe je kunt afvallen zonder calorieen te tellen? en zonder dat je de controle verliest. We leren je dat graag. Kijk bijv. even op https://www.dietistenpraktijkeetwijs.com/afvallen-den-bosch


Binnenkort een post wanneer je weer wél naar de calorieën zou kunnen kijken.

Comments


Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page