top of page

Blog

Mijn ervaring met Hello Fresh en tips

Tijdens mijn verlof wilde ik het even makkelijk doen. Niet nadenken over wat we gaan koken, geen lange boodschappenlijstjes, geen gesjouw met boodschappen. Ik heb toen Hello Fresh uitgeprobeerd. Ik geef je hier mijn voor en nadelen. Plus ik geef je gelijk wat tips, mocht je het zelf ook gebruiken of willen proberen.

Voor:

Het is lekker wat anders

Je kunt van te voren de maaltijden uitkiezen op de app. Of je kunt een voorkeur instellen zodat Hello Fresh zelf de maaltijden voor je uitkiest. Het is elke keer een verassing en meestal vallen ze goed in de smaak. Ook bij mijn peuter! Tip: Wanneer er een rode peper bij de maaltijd zit, kook ik die niet mee omdat het anders te heet wordt voor mn zoontje. Ik snijd deze vooraf en zet deze bij de maaltijd erbij.

Je leert nieuwe kook technieken

Ben je geen keukenprins(es) dan kun je dat nu wel worden. Sausjes maken, de oven gebruiken, smaakcombinaties. Je komt het allemaal tegen. Het staat stap voor stap beschreven met plaatjes erbij. Zo leer je simpele technieken en combinaties, die je zelf ook weer kunt gebruiken.

Geen gedoe meer wat we vanavond eten

Zelfs als diëtiste heb ik mijn dagen dat ik even geen inspiratie heb. Met de Hello Fresh hoef je maar een paar dagen zelf wat te bedenken. Je pakt gewoon je pakketje uit de koelkast. Einde van de middag nog even snel langs de supermarkt is er dus niet meer bij. Hoe heerlijk is dat!

Kruiden!

Kruiden zijn niet alleen een goede smaak maker, het is rijk aan antioxidanten, en brengen veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Bij elke maaltijd zitten er wel kruiden bij en hoef je deze dus niet zelf in huis te halen/.

*Tip: De fruitbox! Koop ik niet!

Hello Fresh heeft ook een fruitbox die je erbij kunt bestellen. Ideaal! maar ik koop hm niet. Ik kijk wat er in de box zit en dit bestel ik dan zelf voor thuisbezorgen (bij de AH, jumbo of picnic). Zo heb ik ook elke week verschillende fruit en heb je veel meer fruit voor bijna dezelfde prijs.

Tegen:

Milieu vriendelijk is het niet

Paar takjes basilicum in plastic, sla in plastic, kruiden in plastic. Ja bijna alles wel. En tel daarbij ook nog eens de uitlaatgassen bij voor het bezorgen etc. Hier kan Hello Fresh wat mij betreft echt wel wat in verbeteren.

*Tip: Je kunt het afval op z'n minst scheiden.

Veel recepten met weinig groenten

Groenten hebben we zo nodig voor de vezels, vitaminen, antioxidanten etc. En is dus een erg belangrijk component van de warme maaltijd. Jammer genoeg bevatten veel recepten niet veel groenten. Hello Fresh biedt wel maaltijden aan met extra groenten, dit zit dan in de Veggie categorie. Ook is het vaak niet biologisch (net als het vlees/vis).

*Tip: Wanneer een maaltijd maar weinig groenten bevat los ik het op door zelf wat groenten erbij te voegen. Vaak maak ik ook een simpele soep/salade als voorafje die minimaal 150 gram groenten bevat.

Woops 1100 calorieën (ja duizend) per persoon voor een maaltijd?

Om je even een idee te geven, een grootte pizza is ook 1000 kcal. De calorieën lopen erg uiteen tussen de maaltijden. Wil je afvallen dan moet je hier bij het uitkiezen van je maaltijden extra op letten.

*Tip: Hello Fresh heeft ook de categorie ‘Calorie-focus’, deze bevatten minder calorieën, zo rond de 650 kcal. Soms staat er op de receptenkaart wel een tip als je op de calorieën wilt letten. Wat je bijvoorbeeld weg kunt laten. Je kunt zelf zo min mogelijk olie/boter gebruiken, en de helft te gebruiken van calorierijke producten zoals kokosmelk.

Het is duurder dan een simpele maaltijd koken

Zou je zelf een simpele maaltijd koken, dan ben je natuurlijk goedkoper uit. Bij Hello Fresh betaal je ongeveer 6,80 euro per maaltijd per persoon. Neem je een grotere box (5 maaltijden) dan betaal je 5,10 per persoon. Op dit moment bestel ik om de week een grote box van 5 maaltijden. Deze verdeel ik dan over 2 weken, Ik vries dan wel even het vlees/vis in, en de maaltijden met sla gebruik ik als eerst.

Of ik het aan zou aanbevelen?

Wil je andere gerechten leren/proberen? nieuwe kooktechnieken leren? En vooral: gemak? Dan is het is zeker het proberen waard. Let dan wel even op de groenten en calorieën. Gooi je het plastic ook netjes bij de plastic afval? dan ben je helemaal goed bezig!

Wist je dat je een recepten E-book van ons ontvangt wanneer je bij ons de 6 weken afslankchallenge doet? Deze recepten E-book bevat tal van makkelijke maaltijden. En heel veel variatie tips voor de andere eetmomenten. Meer weten? Lees verder...

** Dit artikel is niet gesponsord, maar puur mijn ervaring en tips die ik graag met jullie deel

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page