top of page

Blog

Havermout-banaan pannekoekjes

Heerlijk zijn ze deze havermout-banaan pannekoekjes, maar dan ook letterlijk: koekjes uit de pan!

Voor mijn zoontje is het al bijna een standaard ritueel: in het weekend is het tijd voor pannekoekjes :D. In elk handje gaat er een pannekoek en happen maar. Door de banaan en de rozijntjes die erdoorheen zitten zit er al genoeg smaak aan waardoor ik er voor mijn zoontje ook geen extra zoet bij hoef te doen (denk aan honing, stroop etc.).

De pannekoekjes zijn ook handig als snel ontbijtje, je kunt een avond van tevoren het beslag klaar te maken. Even in de pan, ondertussen een kopje koffie zetten en je bent helemaal klaar. Scrol snel naar beneden voor het receptje.

Havermout-bananen pannekoekjes

Benodigdheden: (voor 1 persoon)

1 ei

halve of 1 banaan

3 volle eetlepels havermout

klein handje rozijnen

1 theelepel olijfolie

1) Zet de waterkoker aan, hak de rozijntjes in kleine stukjes en wel ze kort in een kopje kokend water, zet alvast een koekenpan op het vuur. 2) Prak de banaan in een schaaltje (dit hoeft niet helemaal glad, wanneer je er stukjes in laat zitten proef je de banaan beter in de pannekoekjes)

3) Voeg het ei, de havermout en de gewelde rozijntjes bij de banaan en roer dit door elkaar.

4) Verdeel de olijfolie in de pan. Schep het mengsel met een eetlepel in de pan, en maak hier 5 a 6 pannekoekjes van. Wanneer de pannekoekjes loskomen van de pan kun je ze omdraaien. 5) Laat de pannekoekjes nog 4 minuutjes garen en klaar zijn ze!

Smakelijk!

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page