top of page

Blog

Pittige pompoensoep met geitenkaas

Als het zonnetje even tevoorschijn komt dan is het buiten een groot feest. De kleurrijke bladeren die als confetti naar beneden vallen, wandelen en expres door de bladeren lopen om dat knisperend geluid te horen. Persoonlijk vind ik herfst (door de regen fietsen even daarbuiten gelaten) een hele mooie en gezellige tijd.

Deze heerlijke pittige pompoensoep die warmt je helemaal op tijdens de koudere dagen. Het is lekker als tussendoortje bij grote trek, lunch maar ook als warme maaltijd met wat geroosterd brood bijvoorbeeld. Scroll naar beneden voor het recept en alvast: Eet Smakelijk :)

Benodigdheden: (voor 4 personen)

1 pompoen

1 ui

1 a 2 teentjes knoflook

1,5 theelepel kerrie poeder

700 ml water

400 ml kokosmelk (1 blikje)

100 gram geitenkaas

1 eetlepel olijfolie

1) Snijd de ui in fijne stukjes en pers de knoflook met een knoflook pers. Schil de pompoen met een dunschiller, snijd de pompoen door de helft en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.

2) Bak de ui en knoflook in een soeppan op matig vuur met 1 eetlepel olijfolie. Voeg vervolgens de kerrie poeder en pompoen erbij en roer dit 2 min. om.

3) Giet 700 ml water erbij en laat het zo'n 15 minuten koken, of tot de pompoen zacht is.

4) Pureer de pompoen tot een gladde consistentie. Wanneer je de soep te dik vindt kun je wat water toevoegen. Laat de soep nog 3 minuutjes koken en voeg naar smaak nog peper en zout toe. 5) Schenk de soep in de kommetjes, schenk er een scheut kokosmelk over en voeg de geitenkaas in brokjes toe.

Smakelijk eten!

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page