top of page

Uw voedingsinname bijhouden

De diëtist kan je vragen om je voedingsinname enkele dagen bij te houden, vaak is dit voorafgaand van het intake gesprek, maar kan ook gedurende de behandeling. Het bijhouden van je voedingsinname heeft veel voordelen. Een paar voordelen zijn: 

 

  • De diëtist krijgt een beeld van je eetgewoonten.

  • De diëtist kan je voeding beoordelen op volwaardigheid en zien waar verbeterpunten liggen.

  • De diëtist kan je voedingsadviezen aansluiten op je huidige voedingsgewoonte.

  • Je word bewust wat je op een dag eet en drinkt.

Het bijhouden van je voedingsinname kan op verschillende manieren:

Schriftelijk

Diëtistenpraktijk Eetwijs heeft een voedingsdagboek welke je in kunt vullen. Hierin schrijf je per eetmoment op wat je hebt gegeten en gedronken. Schrijf er bij welk soort product het is, bijvoorbeeld volkorenbrood of wit brood. Ook de hoeveelheden zijn belangrijk om op te schrijven, bijvoorbeeld 4 opscheplepels witte rijst. Je mag de producten ook afwegen. 

Klik hier om het voedingsdagboek te downloaden. 

Online en op de smartphone 

Er zijn tegenwoordig tal van mogelijkheden om je voeding online bij te houden. Eetwijs, beveelt Eetmeter van het voedingscentrum aan. Met Eetmeter kun je je voeding bijhouden op de website maar ook via de app. 

Het voordeel van Eetmeter is dat het makkelijk in gebruik is en je meteen een inzicht krijgt van je inname van bepaalde voedingsstoffen. Daarnaast kun je ook je beweging bijhouden.

Voor de behandelingen bij de diëtist is Eetmeter heel fijn. Je kunt namelijk je Eetmeter voedingsdagboeken makkelijk doorsturen naar uw diëtist. Klik hier voor een handleiding waarmee je je Eetmeter-voedingsdagboek kan doorsturen. 

bottom of page