top of page

Blog

Zo lukken jouw voornemens wel!

Het klinkt cliché, goede voornemens. Maar geef toe, we maken ons er allemaal eens schuldig aan, toch?! Maar wist je dat zo’n 75% van de mensen het niet lukt om hun goede voornemen vol te houden? Zo jammer! Want wat nou als je eind 2023 wel super veel energie hebt, je kilo’s kwijt bent, of je droom baan hebt?

Hieronder 5 tips! Die ervoor zorgen dat je dit jaar wel echt slaagt!

1. Bedenk waarvoor je het doet

Bedenk 10 redenen waarom je zou veranderen. Richt je op de uitkomst. Denk niet: ‘Ik wil 10 kilo afvallen’, maar: ‘Ik wil mooier in mijn kleren passen’. Niet; ‘ik moet 2 uur per week sporten’ maar; ‘ik wil een betere conditie zodat ik met mijn kinderen kan spelen’. De uitkomst moet je een glimlach op je gezicht geven.

2. Maak concrete en realistische doelen

Maak je doelen specifiek en tijdsgebonden: Gezonder eten wordt bijvoorbeeld: ‘Ik ga dagelijks 2 stuks fruit en 250 gram groenten eten’. Zo is het gelijk niet meer vrijblijvend. Houd het ook realistisch; Jezelf uithongeren, of van 0 ineens naar 4 uur per week sporten is niet vol te houden. Wanneer je het niet volhoud haak je al gauw af. Jammer, want wat als je doelen had gesteld die je wel volhoudt? Dan had je successen behaald, zou je trots zijn op jezelf en krijg je meer motivatie om door te gaan. Honger jezelf dus niet uit maar kijk naar wat er (die week) haalbaar is. Bijvoorbeeld elke dag gezond ontbijten.

Vision Board