Blog

Zo lukken jouw voornemens wel!

January 5, 2018

Het klinkt cliché, goede voornemens. Maar geef toe, we maken ons er allemaal eens schuldig aan, toch?! Maar wist je dat zo’n 75% van de mensen het niet lukt om hun goede voornemen vol te houden?  Zo jammer! Want wat nou als je eind 2018 wel super veel energie hebt, je kilo’s kwijt bent, of je droom baan hebt?

 

Hieronder 5 tips! Die ervoor zorgen dat je dit jaar wel echt slaagt!

 

1. Bedenk waarvoor je het doet

Bedenk 10 redenen waarom je zou veranderen. Richt je op de uitkomst. Denk niet: ‘Ik wil 10 kilo afvallen’, maar: ‘Ik wil mooier in mijn kleren passen’. Niet; ‘ik moet 2 uur per week sporten’ maar; ‘ik wil een betere conditie zodat ik met mijn kinderen kan spelen’. De uitkomst moet je een glimlach op je gezicht geven. 

 

2. Maak concrete en realistische doelen 

Maak je doelen specifiek en tijdsgebonden: Gezonder eten wordt bijvoorbeeld: ‘Ik ga dagelijks 2 stuks fruit en 200 gram groenten eten’.  Zo is het gelijk niet meer vrijblijvend.  Houd het ook realistisch; Jezelf uithongeren,  of van 0 naar 4 uur per week naar de sportschool is niet vol te houden. Wanneer je het niet volhoud haak je al gauw af. Jammer, want wat als je doelen had gesteld die je wel volhoudt? Dan had je successen behaald, zou je trots zijn op jezelf en krijg je meer motivatie om door te gaan. Honger jezelf dus niet uit maar kijk naar wat er (die week) haalbaar is. Bijvoorbeeld elke dag gezond ontbijten.  

 

 

 

3. Maak een Vision Board

Een vision board is een bord met plaatjes, zinnen, woorden met hoe jij je ideale situatie ziet. Deze zet je op een plaats waar je het dagelijks ziet, zo wordt je steeds herinnerd aan aan je doel. Neem even de tijd om er een te maken, het is het zeker waard! Het hoeft geen heel kunstwerk te worden, 1 A4tje met plaatjes is ook al goed. 

 

4. Heb geduld

Een marathon loop je niet na 1 week trainen. Zo hebben ook jouw voornemens tijd nodig. Vier tot je einddoel is behaald alle successen, hoe klein ze ook zijn! En blijf in gedachte houden waarvoor je het doet! 

 

5. Zoek een coach
Vraag 1 á 2 mensen die je kunnen steunen bij je doelen. Bijvoorbeeld je partner, goede vriend of vriendin. Het is altijd fijn om even een uitlaatklep te hebben als het even tegen zit en iemand die je dan weer goede moed inspreekt. Mocht dit niet genoeg zijn denk dan eens aan professioneel hulp. Een diëtiste is de specialist die je kan helpen bij het verbeteren van je eetgewoonte en leefstijl. Zij kan je helpen bij het stellen van doelen en je coachen tijdens de weg naar het behalen van deze doelen

 

 

Serieus aan de slag met een fysiotherapeut en een diëtist die je intensief begeleiden bij het afvallen? Lees hier verder en meld je aan ;-) 

 

Meld je voor 1 februari aan, en krijg 30 euro korting! 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Groente dipsaus

January 30, 2018

1/1
Please reload

Archive
Please reload

Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Locaties
Eemweg 3 

5215 HM Den Bosch

Van Berckelstraat 32 

5211 PH Den Bosch 

Openingstijden 

di. 8:00 tot 17:00 uur 

wo. 13:00 tot 22:00 uur

vr. 8.30 tot 17:00 uur

Contact

06-48727694

floor@dietistenpraktijkeetwijs.com

Ga naar contactformulier

KVK: 67086888

BTW: NL045640361B01

IBAN: NL70RABO0313887497